Петък, Юни 05, 2020

Инфекциозното отделение на болницата в Карлово тъне в страшна мизерия. Мухъл, излющени стени, течове и изгнила дограма. Жената прекарала в здравното заведение няколко дни заедно с детето си. По думите й храната е под всякаква критика, отношението към пациентите - грубо.

Истински кошмар изживява майката, когато в тези условия трябвало да остави 5-годишният си син, за да се излекува от чревна инфекция.

„Мизерия, мръсни стени, олюпена мазилка... Под самата мивка, която се намира в бокса, от течовете всичко е станало черно. Дограмата също е стара и олющена, мръсна, захабена вече“, разказва майката на детето.

„Влизам да си лекувам детето от едно, а в същото време се страхувам да не се зарази от нещо друго“, споделя притеснената жена.

За да спазят хигиенните изисквания, три пъти на ден, персоналът дезинфекцира.

„Инфекциозното отделение възстанови дейността си през 2002 г. Условията не бяха точно такива. То беше изцяло реновирано. Проблемът е, че не е газифицирано и е със стара отоплителна инсталация. Предвидили сме ремонт след 15 юли”, заяви изпълнителният директор на болницата Христо Пелев.

Засега болницата има пари само за подмяна на радиаторите - 28 хил. лв. Ще са необходими още 8 хил. лв. за боядисването на стаите.

Тъй като здравното заведение е общинско, се очаква средствата за ремонта да бъдат отпуснати от Община Карлово.

Повече по темата вижте във видеото:

Източник: нова

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up