Сряда, Септември 30, 2020

Ало, Ало! Кокошката гръмна в курника!

Чета и не вярвам, че може да издълбаеш дъното от глупост, неправилни и опасни решения, взети единствено и само на база его, егоцентричност и експесионизъм в стила на Хер Флик!

Да припомним, че през м. Август 2018 се въведе от Министъра Ананиев нова практика за определяне на трайна и намалена работоспособност, базираща се само на водещо заболяване и се игнорираха допълните увреждания и страдания на болните! Въведе се странно изчисление на проценти, като пак бяха игнорирани принципи на западната и структурирана система, с цел да се помага на хората с увреждания, които живеят със страдание и болка, ежедневно приемане на животоподдържащи лекарства и терапии, като се игнорираха нуждите и остана висящ въпроса, какво ще се случи с придружаващото увреждане, като диабет, например, или аритмия, и най-странното – да се избере по-тежкото! Пълна каша, ама с вкус на стари чорапи и прокиснало зеле от 90те!

Аман от двойкаджии в тъз държава! 

Само дето не е нито забавно, нито релаксиращо, при положение, че идеята да се изловят „фалшивите телкове“ не само не сработи, но и държавата се оказа осъдена! Факт! Също като възбуждащите кюлоти в малките очилца на Хер Флик на малки свастики!

Да де, ама туй не е като онуй, накратко наречено Отговорност и Контрол!

Сега пък, можело „ощетените от експеримента на Ананиев да се прегледат отново“!

Колко мъдро решение, след като авантюрата коства на хората живот, който се измерва в 24 часа / дневно, всекидневно, което се равнява на допълнително инвалидизиращ сегмент от семиотиката на крокодигобагадабъровите кощръмбъли в главата на Министъра, който пак не бил разбрал!?! И струва пари!

И сега Ново 20! Ощетените трябва да подават наново документи, което обаче струва пари, Министър Ананиев! За посещение при личния лекар за изготвяне на Протокол, изследвания, за да се потвърди увредата, заключения от лекуващите и наблюдаващи болния експерти – доценти и професори! Това не е вересия от селската бакалия, за която навярно сте забравили, че съществува за доста хора, които вие и вашата каста от двойкаджии сте докарали до там!

И понеже нито сте нов в сектора, а сте си навъртял стажа от 90те насам, нямате нито право на оправдание, нито на озверели античовешки експерименти с онези, които ви поддържат високия стандарт и ви плащат заплатата!

И за да не звуча инжеторплякторски-химандолейски, Министър Ананиев, като не разбирате, не се научихте, и не разбирате от дума-две, спрете се!

Реформата ви не струва нищо, защото е съчетание на отдавна отминало време, което гледа на компютъра като враг, а на информацията – като на досада, която пречи да се орежат поредните харчове за здраве и здравна политика, но и забранява за хората по-спокоен живот в тежкото лечение! Защото лимитите, които вие и заместницата ви спускате не са добра практика и решение! Липсата на важни лекарства и консумативи, показват колко сте кадърни за постовете и възнагражденията ви! Текущите търгове в текущата година, показаха безхаберието ви и липсата на комуникативност на високо ниво! А гладните стачки на болни и медици, не са провокирани от прекалено свободно време и не са форма на забавление!

Иначе, Хер Флик е забавен, злобен, накуцващ и с нестандартни идеи. Ама само отстрани!

Ангелина Бонева

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Раева · преди 1 години
  От такива като Ади животът ни стана Ад. Проблема не е в компютъра и в информацията а в стратегията идеята от която се почва. Ще помагаме ли на бедните и болни хора или ще бъдем пазарни механизми в които бедняка не бива да съществува или до толкова доколкото може да обслужва богатия капиталист. Тук е заровено кучето Ади...
 • Публикуването на коментара е спряно.
  ПОТЪРПЕВША · преди 1 години
  Какво да кажем още ,когато фактите говорят и Боговете мълчат
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Павлина · преди 1 години
  Браво, Ади! Браво!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up