Сряда, Септември 18, 2019

matressПлащали стотици левове, но оставали с празни ръце
Хора от цялата страна са измамени от търговец на матраци и възглавници. Рекламираните като „лечебни” продукти са продавани предимно на възрастни хора на стойност около 100 лева. След поръчките обаче търговецът изчезвал безследно.
Какъв е механизмът на измамата – разказва Нова телевизия в рубриката "Георги Георгиев на твоя страна".
Сигналите от измамени потребители са десетки. Покупките се извършвали след презентиране на матраци, завивки и възглавници в конферентните зали на санаториуми. Най-често „лечебните” продукти са се предлагали на възрастни хора. След като плащали стотици левове за уж „лечебните" продукти, оставали с празни ръце.

Цените на „лечебните” продукти започвали от 700 лв., но при условие, че се закупят веднага. Иначе цената била двойна. Имало и опция да платят капаро от 300-400 лв., а след подписването на договор да доплатят и останалите. Доставки обаче няма.
Екип на NOVA потърси Кирил Николов на адреса, на който е регистрирана фирмата му. Справка в Търговския регистър показва, че фирмата е създадена през 2010 година в София. А сред обявените дейности са търговия с магнито-терапевтични продукти. Оказва се, че офис на посочения адрес не съществува.

Николов не отговаря и на телефона, изписан за контакт във фактурите, които раздавал на потърпевшите след покупка.
Търговецът не е открит и от контролните органи. В КЗП имали постъпили десетина жалби срещу Кирил Николов.
"Ние не сме успели да установим търговеца, тъй като той няма стационарен офис.", каза Емилия Елчинова от Комисия за защита на потребителите.
Измамените от Кирил Николов подават жалби и в полицията. "В РПУ-Дупница са постъпили 4 жалби от граждани, които са сключили договор с търговец след рекламно представяне на стоките. Те са внесли сумите, имат документ за това, но стоката все още не е получена, забавя се. Колегите са установили контакт с търговеца, който е от Перник – обяснил е, че има фирмен проблем и ще бъдат забавени доставките", каза говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.
Бърза проверка из останалите специализирани болници за рехабилитация показва, че Кирил Николов е гастролирал с "лечебните" матраци из цялата страна.
Още във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up