Петък, Октомври 23, 2020
Проф. Салчев кани Корнелия Нинова на дебат за здравеопазването

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев отправи покана към лидера на БСП Корнелия Нинова за дебат за здравеопазването, съобщиха от Здравната каса. Поканата е отправена във връзка с изказване на Нинова, направено във фейсбук в понеделник и впоследствие цитирано в редица медии, в което тя коментира интервю на проф. Салчев.

 

„Моделът на здравеопазването в България отдавна показа своите дефекти, а кризата с Ковид-19 ги задълбочи. Днес абсолютно неадекватно звучат думите на управителя на Здравната каса, че “трябва да запазим системата и да не обещаваме нещо повече, защото никой не очаква нещо повече”. Напротив, смисълът на политиката е да очакваме и да се борим за повече. В здравеопазването всички очакват нещо повече - и пациентите, и лекарите, и медицинският персонал“, пише Корнелия Нинова.

„Следя с внимание изявите Ви в българските медии и най-вече – изказванията, свързани със здравеопазването. Не приемам твърдението Ви, че думите ми: “...трябва да запазим системата и да не обещаваме нещо повече, защото никой не очаква нещо повече.” са неадекватни. И, тъй като считам, че разговорите чрез медиите не са най-удачният начин за комуникация, имам удоволствието да Ви поканя да споделите аргументите си в удобно за Вас време и на избрано от Вас място. Очаквам в най-скоро време Вашето предложение", отговаря в поканата си проф. Салчев.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up