Събота, Януари 23, 2021
Продължава кампанията за набиране на донори на стволови клетки

Българският регистър за донори на костен мозък и стволови клетки към Александровска болница продължава с кампанията си за набиране на доброволни донори на стволови клетки „Заедно за надежда“.

Кампанията ще се проведе утре (29 февруари) от 8.00 до 13.00 ч. в 9 града в страната - Стара Загора, Казанлък, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Кърджали, Плевен и Благоевград в лаборатории на Рамус.
Първата организирана акция се проведе в Перник, Варна и Шумен в помощ на Михаела Димитрова, която страда от тежко хематологично заболяване и се нуждае спешно от трансплантация на стволови клетки. Единственият ѝ шанс е съвместим донор, който до този момент не е открит. В акцията се включиха над 500 души.
Българският регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки е член на Световния регистър, в който са регистрирани повече от 36 милиона души от над 50 страни. По-големият брой донори в регистъра увеличава възможностите за лечение на стотици пациенти от България и света, за които трансплантацията е единственият шанс за живот.
Кампанията, се осъществява с подкрепата на БЧК и ИА „Медицински надзор

 

Как се справи Правителството с кризата с Ковид до сега?

Log in or Sign up