Понеделник, Юли 13, 2020
Приложение помага на хора със специални нужди да намерят приятели

Джулиана Фетерман има по-малък брат, който е диагностициран с аутизъм. "Той  може, но не обича да говори", казва Фетерман пред CNN. - „Воденето и поддържането на разговори е нещо, което е наистина е неудобно и трудно за него“
Желанието брат и да не е толкова самотен, вдъхновява 23 годишната Джулиана да създаде приложение, което да помогне на хора като Майкъл да установят смислени отношения.


„Има много хора със специални нужди и  целта на приложението е да се намерят хора със същите нужди, така че да могат да се чувстват по-малко сами, по-малко изолирани и да се надяваме по-малко депресирани“, каза тя
В първия си етап уеб приложението Making Authentic Friendships или накратко MAF е уебсайт, който работи като приложение. Тъй като все още се работи за изграждане на базата данни и спечелване на потребители, фокусът е върху чата. През следващите шест месеца Джулиана се надява да развият приложението за iPhone и Android.
MAF пита потребителите за тяхното име, възраст, местоположение и диагноза. В крайна сметка алгоритъмът ще отговаря на хората въз основа на диагнозите. Понастоящем той показва местоположението на всички (само въз основа на пощенски код) и позволява на хората да се свързват помежду си.
Работи като игра. Потребителите влизат, създават аватар, който прилича на тях и след това намират приятели на интерактивна карта. С колкото повече потребители разговаря човек, толкова повече монети печели. Тези монети ще могат да бъдат използвани за неща като нови дрехи за аватара или в бъдеще, аудио и видео чатове.
"Много е цветно, има много падащи менюта с големи бутони, защото искахме да е достъпно", каза Фетерман.
Приложението стартира през 2019г. и вече има потребители в 12 държави и на пет континента. Най-голямата му потребителска база е в района на Нова Англия.
"В крайна сметка крайната цел е хората да се срещат", казва създателката на приложението
Разбира се, има проблеми с безопасността при всяко приложение, което изисква и показва местонахождението на потребителите, но точните местоположения никога не се споделят. То изисква пощенски код и след това на случаен принцип поставя щифт в рамките на 30 мили.
Всеки чат се следи и определени думи и фрази са блокирани - потребителите дори не могат да ги въвеждат.
„Потребителите могат да съобщят за други потребители, ако се чувстват застрашени по някакъв начин“, казва Джулиана. „
Тя признава, че ситуацията е сложна, защото хората със специални нужди могат да бъдат натактични на моменти без никаква причина. Но в края на краищата безопасността на потребителите е на първо място.
„Fetherman се надява приложението да даде възможност на родители, братя и сестри да разговарят един с друг, да споделят съвети и да обменят опит.

Източник: CNN

 

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up