Понеделник, Февруари 24, 2020
Картотеката на ТЕЛК към РЗИ София е с нов адрес

Регионалната картотека на медицинската експертиза (РКМЕ) е с нов адрес. Заради преместването, на 7 февруари службата няма да работи. Гражданите могат да подават своите документи на адрес:

район Оборище на ул. Димитър Греков № 2 (зад Театър София). от 10 февруари. За улеснение от Регионалната здравна инспекция посочват и транспортните връзки, Трамвай: №20 и №22 спирка „Театър София" Автобус: №11, №75, №213 и №404 спирка „Театър София".

На 22 октомври 2019 година Министерски съвет направи промени в Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи. Измененията и допълненията са свързани с работата на ТЕЛК и НЕЛК. Според новите правила отпада задължителното изискване в заседанията на териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) да участва лекар с придобита специалност по профила на заболяването.

Отпада също задължението на председателя на ТЕЛК да дава указания, свързани с пенсионирането и трудоустрояването - това се отнася до указания към лицата, които са се явили на ТЕЛК. Не отпада обаче задължението на ТЕЛК да дава предписания към работодателя за трудоустрояване. С промените се утвърждават и нови образци на формуляри във връзка с определянето на съставите на ЛКК и ТЕЛК и медицинско направление/протокол на ЛКК за освидетелстване/преосвидетелстване на лицата, както и нови изисквания при издаването им от лечебните заведения. Променят се сроковете за подаване на предложенията за определянето на съставите на ЛКК за 2020г.

 Източник: clinica.bg

Страхувате ли се от инфекция с коронавирус?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up