Сряда, Декември 02, 2020

 Кампанията "Капачки за бъдеще" успя да събере средствата от рециклирането на 140 хиляди килограма пластмаса, което осигури 11 кувьоза в 11 малки болници в страната.
Тъй като в държавата пари няма, се радваме на няколко граждански инициативи, които благо-творят в името на народа.
Известният карикатурист Христо Комарницки беше предложил благотворителност с капачки, за да можем да платим и глобата на НАП. 

muft2 2Има логика в думите на г-н Комарницки. А благотворителността у нас е щедра и сляпа като любовта на баба Гинка към грозното си и нахално внуче. Припомням ви една благотворителна кампания у нас, заради която плащаме дълговете на мюфтийството. 
Дълговете на религиозните организации начисляваха 8 млн. лева за мюсюлманите и 2 млн. за християните към 2019 година.

Като сравните религиозните работници и характера на задълженията им, приноса към обществото и задгробния живот за всички нас -  е съвсем логично да дадем няколко милиона на тях, вместо на току- що пръкнали се бебета - които с какво по-точно бяха полезни ?

plovdivskiq mitropolit
Пък финансирайки религиозните работници, българските граждани могат да се наслаждават на привилегията - опростени греховете - и то в два грандиозни религиозни сценария .

Това сигурно е хубаво.

Нека се върнем на главната хубава новина :


Кампанията за събиране на капачки от пластмасови бутилки продължава, като на 29 септември на площад "Княз Александър I" ще бъде открит пункт за целта. Там от 9 часа сутринта до 17 часа следобед всеки ще може да предаде пластмасовите капачки, които е събрал, казват организаторите. Целта е отново да се съберат средства, за да се заменят стари или неработещи кувьози в болници в цялата страна.

kapachki"За първата година и половина

на кампанията са събрани и рециклирани 140 000 кг пластмаса. Със събраните средства са закупени и дарени 11 кувьоза в 11 малки болници в страната. Чакаме още 6 кувьоза да пристигнат", обясни Радков. По думите му според направените проучванията, 77 на сто от хората са съобщили, че са намалили употребата на прастмаса, а 89 на сто пък, че са започнали да рециклират повече. Пунктове за събиране капачки ще има и в много градове на страната, не само в София, съобщиха организаторите.

Карикатура : Христо Комарницки ; Terminal 3


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up