Събота, Септември 21, 2019

Успешно приключи петият обучителния семинар на Европейско училище по патология в Медицински университет Варна.
Това е едно от най-големите събития в областта на патологията, а темата на курса беше „Патология на млечната жлеза“.

Европейско училище по патология е част от курсовете за продължително медицинско образование в Европа. Българска асоциация по патология е инициатор и организатор на обучението, изградено по модел на Европейските стандарти за продължително медицинско образование (СМЕ) .

Лектори бяха международно признати специалисти в областта на мамарната патология.
Те също участват в написването на световните медицинските стандарти за диагностика на туморите към СЗО.
Това са проф. Тибор Тот от Швеция, проф. Мария Пия Фучини и проф. Анна Сапино от Италия, проф. Габор Счерни от Унгария.

Европейската асоциация по патология в тясно сътрудничество със  ЕСМС съвета по патологията обявяват тест за напреднала патология за 2019 година.
През седмицата от 10-14 юни ще се проведе онлайн тест, който е предназначен предимно за обучаващи се, но всеки патолог, който е любопитен да представи своята база от знания, е добре дошъл да участва. За повече информация натиснете ТУКСъвместно с Българското дружество по патология (БДП), БАП участва в работна група към Министерство на здравеопазването за промяна на сега съществуващия стандарт по клинична патология, който да е съгласуван със стандартите на Европейския съюз и Световната здравна организация. БАП активно си партнира и с Центъра за защита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ), както и с други пациентски организации.


Снимка: МУ Варна


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up