Неделя, Ноември 29, 2020

В подкрепа на пациентите на рядката болест в България, ще бъдат осветени седем града в синьо. От 20 до 23 часа ще се включат в инициативата НДК в София, сградите на общините в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Фестивалният комплекс във Варна, екомузеят с аквариум в Русе и параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец“ в Плевен.

От 5 до 11 май 2019 г. всеки, който тренира в спортния комплекс „Спартак“ в София , може да се включи в кампанията „Дари дъх”, дарявайки няколко километра бягане на специално определено за това място във фитнеса.
За всеки пробяган километър Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония ще дари средства за закупуването на кислороден концентратор, който ще бъде предоставян на пациенти, със сериозни затруднения с дишането.

На 16 май 2019 г., в рамките на най-голямото специализирано изложение „Булмедика“, ще се проведе информационна среща за предизвикателства на пациентите с белодробна хипертония, където лекари, пациенти и журналисти ще дискутират аспектите на "Болестта на сините устни".

В последния ден на изложението – 17 май 2019 г., Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония ще проведе безплатна акция за всеки желаещ да измери нивото на кислорода в кръвта.
Двете събития ще се проведат в рамките на изложението в Интер Експо център – София.

Кампанията се провежда за шести пореден път в България.


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up