Събота, Септември 21, 2019

В подкрепа на пациентите на рядката болест в България, ще бъдат осветени седем града в синьо. От 20 до 23 часа ще се включат в инициативата НДК в София, сградите на общините в Пловдив, Бургас, Стара Загора, Фестивалният комплекс във Варна, екомузеят с аквариум в Русе и параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец“ в Плевен.

От 5 до 11 май 2019 г. всеки, който тренира в спортния комплекс „Спартак“ в София , може да се включи в кампанията „Дари дъх”, дарявайки няколко километра бягане на специално определено за това място във фитнеса.
За всеки пробяган километър Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония ще дари средства за закупуването на кислороден концентратор, който ще бъде предоставян на пациенти, със сериозни затруднения с дишането.

На 16 май 2019 г., в рамките на най-голямото специализирано изложение „Булмедика“, ще се проведе информационна среща за предизвикателства на пациентите с белодробна хипертония, където лекари, пациенти и журналисти ще дискутират аспектите на "Болестта на сините устни".

В последния ден на изложението – 17 май 2019 г., Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония ще проведе безплатна акция за всеки желаещ да измери нивото на кислорода в кръвта.
Двете събития ще се проведат в рамките на изложението в Интер Експо център – София.

Кампанията се провежда за шести пореден път в България.


Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up