Четвъртък, Август 13, 2020
Grifols обяви, че нейният хиперимунен глобулин срещу Covid-19 е готов за тестване

Компанията Grifols обяви във вторник, че започва да доставя произведени партиди от своя хиперимунен глобулин против SARS-CoV-2 за клинични изпитвания.Основното производство на испанския мултинационален фармацевтичен и химически производител са продукти на базата на кръвна плазма, като компанията Grifols е европейски лидери и една от най-големите в световен мащаб в тази област.

 

Терапевтиците на Grifols са насочени срещу вируса на Covid-19, като дават пасивен имунитет на пациентите, използвайки плазма от хора, които са се възстановили от коронавируса.

Grifols добави, че лечението може да се използва както за лечение на заразени с Covid-19, така и като превенция. Очаква се скоро да започнат клиничните проучвания както в САЩ, така и в Европа.

"Компанията Grifols е благодарна на всички донори на плазма, които чрез своята щедрост сега помагат за разработването на лекарство, хиперимунен глобулин, чиито концентрирани антитела потенциално ще осигурят на други пасивен имунитет за преодоляване на болестта“, посочи изпълнителният директор на компанията Виктор Грифолс Деу.

 

Можете да се абонирате за нашия седмичен бюлетин, като въведете имейл адреса си
captcha 
Можете да прекратите абонамента си по всяко време
Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up