Вторник, Август 11, 2020
Не очаквайте ваксина срещу Covid-19 до следващата пролет, казва водещият изследовател

Водещият изследовател, наблюдаващ клинично изпитване за ваксина за новия коронавирус, заяви, че учените няма да знаят окончателно дали някоя от ваксините работи за предотвратяване на инфекция преди април или май следващата година.

Д-р Марк Мълиган каза за CNN, че едногодишната времева рамка е много кратък срок за разработване на ваксина.
"Правим неща за месеци, които обикновено ще се отнемат години ", каза Мълиган."

Мълиган е директор на Център по ваксините в Университета в Ню Йорк и работи с Pfizer Inc. и BioNTech SE в процеса аз създаване на нова ваксина.

Департамента по медицина на Нюйоркския университет и Университетът на Мериленд бяха първите центрове за записване на пациенти за изпитване на ваксина за новия коронавирус. Участниците в проучването получиха ваксината тази седмица. Pfizer и BioNTech започнаха подобно изпитване в Германия.

Първата фраза от процеса ще определи дали ваксината е безопасна. Обикновено това отнема три до четири месеца, каза Мълиган.

„Това всъщност е първият най-важен въпрос. Искаме да разберем дали се понася добре и дали предизвиква отговор на антитела, което ще отнеме няколко месеца“, каза Мълиган.
„Следващият въпрос в проучването е защитават ли ни тези антитела и това ще отнеме няколко месеца“, добави той. „Наистина мисля, че говорим за края на годината и началото на следващата година, преди да имаме окончателен отговор.“
Източник: cnn.com

Одобрявате ли смяната на здравния министър?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up