Неделя, Май 31, 2020
Бош и Абът разработиха бързи тестове за коронавирус

Немската компания Бош и американската Абът разработиха нови бързи тестове за коронавирус.
Тестът на Бош за бърза молекулярна диагностика се осъществява с уреда за анализ Vivalytic, разработен от дъщерната фирма Healthcare Solutions.

Бързият тест открива коронавирусната инфекция SARS-CoV-2 за по-малко от два часа и половина – от вземането на пробата от пациента до пристигането на резултата.
Друго предимство на бързия тест е, че той може да се извърши директно на мястото на лечение. Така се елиминира необходимостта от транспортиране на пробите, което отнема ценно време. Това означава и, че пациентите бързо получават информация за здравословното си състояние, а заразените лица са идентифицирани и изолирани незабавно.
С него пробата на пациента може да се тества едновременно не само за Covid-19, но и за девет други респираторни заболявания, включително грип А и В, съобщава technews.bg

Американската агенция по храните и лекарствата е издала разрешение за употреба на нов бърз тест на компанията "Абът лабораториес". Уредът, с който ще се правят новите тестове, е малък и преносим и е приблизително с размерите на тостер. Той може да бъде използван извън болниците.

Тестът може да определи до пет минути дали пробата е положителна и до 13 минути да потвърди дали е отрицателна, заявяват от компанията. "Абът лабораторис" обяви късно снощи, че цели да произвежда по пет милиона от него на месец.

Агенцията за храните и лекарствата одобри миналаъа седмица и друг тест, който дава резултат до 45 минути. Този тест обаче може да се използва основно в болниците, съобщава ДПА, цитирани от БТА.

Кога ще свърши пандемията с коронавирус в България?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up