Неделя, Август 09, 2020

lekar4Първите двама пациенти от чакащите за белодробна трансплантация заминават за Виена на 2 април. В австрийската клиника ще им бъдат направени изследвания и след това ще се реши как да продължи лечението им. Това съобщи пред bTV здравният министър Кирил Ананиев тази сутрин.

По думите му тази възможност се появи след като през януари беше подписано споразумение за квалификация и обучение на български медицински специалисти във виенската болница.

 Пациентите са преминали през предварителни прегледи във Военномедицинска академия, за да бъде направен подбор и да се вземе решение кои от чакащите могат да заминат за Виена. Вторият етап е оценка на състоянието на изпратените българи в Универститетската болница на австрийската столица. Там те ще бъдат подложени на щателни прегледи от специалисти по белодробна хирургия, които ще имат последната дума относно това кои от нашите пациенти ще бъдат включени в листата на чакащите за белодробна трансплантация. Шансът за тях ще стане реалност, когато се намерят органи за трансплантация. Предвижда се още трима българи да заминат за Виена при първа възможност, каза още министър Ананиев. 

   aaa

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up