Четвъртък, Май 23, 2019

markov baltov kanal1Частните болници оказват медицинска помощ от най-високо качество, заяви в предаването „Още от деня” по Канал 1 на БНТ, изпълнителният директор на Сити клиник Андрей Марков.
Ние единствени участваме в международна система за оценка на качеството, в каквато никоя държавна болница не участва.
Въпреки, че не провеждат обществени поръчки, частните болници купуват много по-евтино всички стоки, изделия и лекарства от държавните болници и това лесно може да се види по фактурите.
„Ние не искаме да ни делят на частни и държавни”-каза още Марков - „защото всички форми на собственост са равнопоставени”. За съжаление ние не сме – държавните болници получават субсидии в големи размери и благодарение на това могат счетоводно а покажат положителен резултат.”
Парите за здраве са много малко. Публичните средства покриват само половината от разходите за здраве, а останалата част пациентите са принудени а плащат от джоба си.
Изявлението на д-р Дечев, че ние прави търговия, а не лекуваме е неприемливо. Във всички страни в света публичните фондове не правят разлика между частни и държавни болници и плащат за работата и на едните и на другите.
Изпълнителният директор на Пирогов, проф. Блатов,каза, че Пирогов приема много социално слаби и неосигурени и за това има загуби. Според него според него големи операции може да се правят само в големи болници, като Пирогов.
Още във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up