Неделя, Юни 07, 2020

mbal sv. sofia new builдДнес, с тържествен водосвет, отслужен от Видинският митрополит Дометиан, беше открита официално новата модерна сграда на столичната болница Света София.
Това е един проект с кауза, реализиран от екип професионалисти, отдадени на призванието да лекуват, да даряват нов живот, да спасяват болните и хората в нужда, сподели пред присъстващите сбоственика на болницата д-р Христо Мазнейков. Масивната 8 етажна сграда, погледната от птичи поглед, наподобява белите дробове в човешкия организъм, чрез който медицината „диша“ по нов, съвременен и модерен начин.

Корпус 2 е естествено продължение на работещата близо 13 години болница и се намира в непосредствена близост до МБАЛ „Света София“. Най-новото медицинско бижу разполага с нови, супермодерно обзаведени 7 операционни зали, хемодиализен център, хоспис за възрастни хора, реанимация, 393 болнични легла. Ще бъдат застъпени почти всички медицински специалности.
Постиженията на медицинската технология, които са съчетани със съвременна и уютна сграда, естествено привличат български лекари, които работят в чужбина, да се върнат и лекуват в родната си страна и в МБАЛ „Света София“.
На покрива на Корпус 2 е разположен енергиен център, който включва всички съоръжения за дейности свързани с климатизация, вентилация и топлопроизводство, като за целта се използват газови термопомпи. „Зелената“ болница разполага и с 10 места за електроавтомобили със станции за зареждане.
Болницата е акредитирана като база за обучение на лекари и медицински специалисти, като през годините са обучени десетки млади лекари и сестри от различни медицински специалности и направления.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up