Понеделник, Октомври 26, 2020
Недоволство в "Александровска" болница заради мизерията и тежките условия

Медици от "Александровска болница" настояват за спешна среща с ръководството на лечебното заведение заради тежките условия за работа, които още преди година предизвикаха редица протести. Тогава от здравното министерството обещаха средства и стартираха процедура за изпълнение на тригодишна инвестиционна програма за ремонт на болницата. Лекарите твърдят, че няма резултат и настояват за спешна среща с ръководството.


Сестра Дочева е един от медиците, участвали в протестите преди година. Тя разказва, че пациенти и лекари продължават да търпят негативи от липсата на нормални условия- пред Bulgaria on air  вчера.
"Условията са такива от години, във Втора вътрешна има цяло отделение без сигнализация от стаите - пациент няма връзка директна с лекуващия персонал", алармира тя.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов, който е и бивш директор на болницата, заяви преди ден в телевизионно интервю, че е запознат с проблема и инвестиционната програма за разрешаването му е започнала още миналата година.

А от ръководството на "Александровска болница" отговориха писмено на нашите въпроси. В позицията им се казва, че са отпуснати средства за ремонт на няколко клиники в размер от над три милиона лева. Очаква се отпускането на допълнителни средства от здравното министерство за ремонт на останалите клиники, а същинската работа ще започне след получаването на разрешително за строеж.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
 
Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Гост · преди 24 дни
    Сегашният министър на здравето не беше ли шефче точно на тази болница да каже каква заплата е вземал тогава .На запад да си шеф на болница не ознсчава да вземаш голяма заплата а само отговорности у нас обаче такова нещо като отговорност няма .Тук всичко е крадене
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up