Четвъртък, Юли 16, 2020
Отбелязваме Международния ден на доброволното кръводаряване

Днес отбелязваме Международния ден на доброволното кръводаряване, който тази година преминава под мотото „Дари кръв, направи света едно по-добро място“. У нас през миналата година близо 170 000 души са дарили кръв. От началото на тази година обаче е отбелязан рязък спад на кръводарителите, заяви за „Хоризонт" заместник- генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска:


„Това се обяснява естествено с пандемията. Ако всеки един на възраст между 18 и 65 години само по веднъж дари кръв годишно ние няма да имаме никакви затруднения в нашето здравеопазване по отношение на кръвопреливането. 30 минути отнема на човек, ако иска да стане доброволен кръводарител в Център по трансфузионна хематология. 30 минути, но това е едни спасен живот! Това е един шанс някой да оцелее и да бъде благодарен за цял живот“.
ВМА ще отбележи с акция Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

Излекувани от коронавирус у нас ще дарят кръв във Военномедицинска академия. Кръвна плазма ще бъде използвана за лечението на други пациенти, заразени с коронавируса. Тази година кампанията „БЪДИ ЕДИН ОТ НАС! ДАРИ КРЪВ - СПАСИ ЖИВОТ!“ ще премине под знака на Covid-19.

Как оценявате последните мерки на Правителството за борба с коронавируса?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up