Петък, Януари 15, 2021
От болницата в Смолян ще сезират прокуратурата при опити за всяване на паника

В писмо до медиите изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“в Смолян - д-р Марин Даракчиев, пише, че ще сигнализира прокуратурата при опити да се създава паника за коронавируса.

 "Във връзка с публикации в медийното пространство, създаващи внушението че в смолянската болница са констатирани нарушения и че същата е станала инкубатор на заразата, с Covid-19, държа да ви уведомя, че в лечебното заведение се провеждат всички хигиенни и противоепидемични мерки, утвърдени от Министерството на здравеопазването“, пише д-р Даракчиев.

„Извършва се постоянна дезинфекция с препарати и дезинфектанти с европейско качество в пълно съответствие с алгоритъма, разработен от Националния център по заразни и паразитни болести. Осигурени са и непрекъснато се ползват от персонала лични предпазни средства. До настоящия момент няма съставени констативни актове от Регионалната здравна инспекция в Смолян или друга контролна инстанция за допуснати нарушения.

С изключително внимание следим всички опити да се подбужда паника и да се поддържа страх в населението на Смолян и областта, чрез които да се ограничи правото му на достъп до здравните грижи, предоставени от лечебното заведение и своевременно ще сигнализираме за такива прокуратурата“, пише още изпълнителният директор на областната болница.

Ще се ваксинирате ли за Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up