Сряда, Декември 02, 2020
Агресията си я носят пациентите със себе си

Агресията си я носят пациентите със себе си. Бихте ли нападнали единствения човек, който може да помогне да бъде спасен живот?. Те са травмирани, емоционално разстроени. Агресията се отключва при вида на човека, който би трябвало да им помогне и е единствения в района, който може да помогне на техния близък. Това каза пред bTV лекарят от Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик д-р Николай Недялков, който беше нападнат от роднини на починал още преди да бъде докаран в болницата пациент.


Тъй като пациентът е бил починал, лекарят заяви, че помощта, която е можел да откаже, е била закъсняла. По думите му би трябвало те да изчакат на адрес линейка с лекар-специалист, който да окаже първа помощ и след това да бъде представен при нас.
Лекарят е в добро състояние и заяви, че ударите на агресивния роднина са били парирани. Д-р Недялков е получил и вербални заплахи. Той подчерта, че това не е първи случай на агресия и обясни, че разгневени близки са влизали в Спешното отделение и преди.
Медицински сестри от отделението изтъкнаха, че често има нетърпеливи пациенти, които искат да бъдат обслужени на момента, което възпрепятства работата, която извършват.
Д-р Недялков заяви, че област Пазарджик е с население 275 хил. души, като притокът на пациенти в болницата се приема от двама дежурни лекари.
Медикът се въздържа от това какво наказание трябва да бъде наложено на нападателя.
А на извършителя е повдигнато обвинение, като може да получи до 3 г. затвор.

Източник: БТВ

 

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up