Петък, Октомври 30, 2020
Нападение над лекар в МБАЛ-Пазарджик

Нападнаха лекар от Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик. 38-годишният медик няма сериозни травми, но е решен да съди своя нападател за обида и нападение над длъжностно лице, съобщиха от лечебното заведение.
Инцидентът е станал снощи около 21.50 часа, след като пред

Спешното отделение пристигат трима мъже с лек автомобил, с който докарват починал свой роднина. Близките на 60-годишния мъж видимо изглеждат в нетрезво състояние и са агресивни. По това време в отделението има 7 пациенти, а извън него около 10 придружители. Те стават свидетели на грозните сцени, които се разиграват пред отделението. Д-р Николай Недялков преглежда болен, когато чува силни викове и крясъци. "Излязох да видя какво става, след като видях на камерата, че някакви хора се опитват да свалят мъртъв човек", разказва д-р Недялков. Посрещнат е от близките с думите: „Ти какъв доктор си. Ела да го спасиш. Само бой заслужавате“
Лекарят казва, че ще прати санитар с количка и се връща да прегледа пациента в отделението. След като излиза отново, за да провери какво се случва, е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да го убият. Синът на починалия мъж тръгва да раздава правосъдие и да се саморазправя с д-р Недялков. Само един ме нападна. Успя да ме удари няколко пъти по ръцете. Мелето беше съвсем кратко, защото той едва се държеше на краката, а и охраната се намеси. Аз успях да натисна паник бутона, колеги и пациенти са подали сигнал и на тел. 112.“, разказва д-р Недялков. При пристигането на полицията тримата мъже са се разпръснали. Малко по-късно 34- годишният нападател обаче е бил задържан и отведен в РУ-Пазарджик.
Лекарят не е сериозно пострадал. Има само отток на едната ръка. Той обаче е категоричен, че ще съди своя нападател. Охранителните камери на болницата са успели да заснемат цялото нападение.
Само в рамките на два дни това е втори подобен случай. Ден по-рано друг починал мъж на 76г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.
Лекарите от Спешно отделение се обявиха срещу подобни действия. Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.

Трябва ли да се променят мерките срещу коронавируса?

 

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up