Събота, Юли 04, 2020
Връчиха отличия на Добрите болници

На церемония, която беше проведена днес в клуб “Перото” бяха връчени наградите “Добра болница”. Инициативата е на коалиция на пациентски организации, а сред първите наградени бяха МБАЛ Полимед, МБАЛ Уни Хоспитал и УАГБ “Майчин дом", а специална награда за цялостно творчество беше връчена на болница “св. Кирил” от сериала “Откраднат живот”.

МБАЛ Полимед, МБАЛ Уни Хоспитал и УАГБ “Майчин дом’са болниците, които покриват първи заложените от организаторите на инициативата 10 критерия.Организациите, чиято е инциативата са Център за защита правата в здравеопазването, Пациентски организации”заедно с теб”, Сдружение “Дара хелп” и Сдружение за развитие на българското здравеопазване.

 Д-р Стойчо Кацаров, председател на УС на Център за защита правата в здравепазването разказа накратко за идеята и нейната реализация като подчерта, че по този начин може да бъде чут гласа на пациентите, които също могат дадат своята оценка за конкретна болница директно на сайта www.goodhospital.bg.

Невена Манолова от Сдружение “Дара Хелп” връчи наградата на МБАЛ Полимед, като подчерта, че е изключително приятно впечатлена от факта, че в сайта на лечебното заведение може да бъде намерена подробна информация за пътя, по който всеки пациент трябва да мине при постъпване за болнично лечение, както и дневен график на извършаваните процедури в отделенията.
От своя страна д-р Диманов, управител на МБАЛ Полимед, заяви, че инициативата е изключително важна и ще допринесе за повишаване доверието между лекари и пациенти, както и че целта на ръководеното от него лечебно заведение е да поставя пациентите в основата на здравната грижа.
Пенка Георгиева от пациентски организации “ Заедно с теб” връчи приза Добра болница на УАБГ “Майчин дом", която беше представлявана от изпълнителния директор проф. Иван Костов.
Проф. Костов сподели, че за него е чест да работи с огромен екип от специалисти, които са сред най-добрите в специалността си, както и , че отличието Добра болница е стимул УАБГ “Майчин дом” да продължава да се развива по-смело и уверено.
УАБГ “Майчин дом” е най-големия и най-стария медицински център за майчично и женско здраве, основан през 1903 г по инициатива на Княгиня Мария Луиза.
Председателят на Националното сдружение на частните болници Красимир Грудев връчи наградата на третата отличена болница МБАЛ “Уни Хоспитал” Той подчерта, че това е лечебно заведение, което разполага с изключително квалифицирани специлисти, вкл. такива от чужбина, а така също и с най-съвременна апаратура.
МБАЛ “Уни Хоспитал” е наричана второто Панагюрско съкровище и грижата за здравето на пациентите е първостепенна цел на екипа на лечебното заведение, което подчерта и д-р Красимира Чачова – Ранчева, управител на МБАЛ “Уни Хоспитал”
Организаторите бяха подготвили изненада за всички присъстващи и връчиха награда за цялостно творчество на болница ”Св. Кирил” от телевизионния сериал “Откраднат живот”, която беше получена от актьора Емил Марков, изиграл ролята на доц. Захариев.

Цялата церемония можете да видите във видеото:

Подкрепяте ли решението на Правителството за удължаване на извънредната епидемична ситуация?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up