Вторник, Септември 29, 2020
Д-р Вълчев: Какво съм виновен, че съм болен?

Директорът на Пазарджишката държавна болница д-р Васил Вълчев беше „уволнен” по разпореждане на Премиера Борисов.
Чувствам се страшно обиден каза пред БНТ Д-р Вълчев. „Тук съм, защото обичам тази болница и съм преминал целия си професионален път в нея. Имам диабет от 20 години, лекувам се с инсули, имам усложнения на диабета, високо кръвно, сменена тазобедрена става. Какво съм виновен, че съм болен?”

След разпореждането на премиерът, министър Ананиев е започнал процедурата по уволнението му. „Аз получих писмо да свикаме общо събрание. Аз мога да бъда сменен, от Съвета на директорите, а Общото събрание, което ще бъде по средата на декември Съвета на директорите ще бъде сменен и ще си изберат нов директор. До тогава тече процедура”- каза Вълчев и допълни – „щом Премиерът е казал рано или късно ще ме уволнят.”
Бившият министър д-р Мирослав Ненков, каза, че няма думи да коментира случилото се. Според него, обаче проблеми има с нормативната уредба, която позволявала да се дават ТЕЛК решения за незначителни страдания. Той даде пример със себе си „Имам наднормено тегло, хипертония и ме боли кръста, като нищо мога да получа над 50% от ТЕЛК”
Депутатът от ДПС Д-р Хасан Адемов коментира за Нова телевизия, че издаването на решение на ТЕЛК на Председателя на комисията и на Директора на болницата не е в нарушение на нормативната уредба. Законът не забранява освидетелстването на тези лица да се извърши от комисията в която работят.
Министър Ананиев е наредил на Агенция Медицински надзор и на НЕЛК да извършат проверки, а Прокуратурата се е самосезирала.


Трябва ли учениците да носят маска в учлище?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    Иванка Иванова · преди 10 месеца
    Хора с неговите болести имат по 20% нетрудоспособност с той цели 80% и то доживотна, докато хора без крак трябва да се явяват на ТЕЛК за подновяване....абе би жив да го оплачеш завалията
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up