Събота, Юни 06, 2020

Все още не е ясно как здравните работници подминават мизерните условия в лечебниците, сякаш са просто поредния фас захвърлен на улицата. Родители публикуваха в социалните мрежи потресаващи кадри от стая на детското отделение на севлиевската болница МБАЛ "Д-р Стойчо Христов". "Нека ви запозная със стая 1 в детското отделение на севлиевската ни болница. Напомня ми на училището в град Припят след аварията в Чернобил. Дори и най-големия си враг не пожелавам да попада там с детето си. Коментарите оставям на вас". От публикуваните две снимки се вижда, че състоянието на стаята, в която трябва да се лекуват деца граничи с мизерията.

miserymizeriaМазилката по стената е олющена, по ъглите има мухъл, а над детското легло - видими следи от влага. За капак, луминисцентната лампа в стаята свети с прекъсване, за да могат децата да станач част от сцена във филм на ужасите.
Управителят на болницата в Севлиево, д-р Пламен Цеков, потвърди, че снимките за трагиното състояние в стаите за пациенти на детското отделение са автентични и това е действителното положение. "Да, действително в 2-3 стаи има мухъл и влага. Това са основно стаите, за кърмачетата, където се поддържа по-висока стайна температура. От разликата навън и вътре в помещението се появява и тази влага.
"Не сме предприели досега ремонти в тези стаи, защото до края на ноември детското отделение ще бъде изнесено в нова база, на друг етаж, където сега се извършват основни ремонти. Общо за това ново отделение ще бъдат инвестирани около 200 хил. лв.: 140 хиляди от общината и около 50 хиляди от болницата. Сегашното детско пък ще бъде ремонтирано и на негово място ще се помещава ОАРИЛ. Опитваме се да обновяваме болницата, но е много трудно за три години да оправим всичко онова, което не е оправяно 50 години", призна д-р Пламен Цеков.

Припомняме ви за кампанията на ЦЗПЗ "Историята, която можеше и да не се случи". Идеята за тази кампания се роди от някои покъртителните истории, разказани от читатели на нашите страници. Споделете историята си! Ние ще я разкажем, защото тя можеше и да не се случи. Така помагаме на тези, на които предстои лечение. А това е всеки един от нас.
Целта на кампанията е да покажем от първо лице реалността в българското здравеопазване – както добрите практики, така и проблемите там, където ги има!
Ако искате да разкажем Вашата история, пишете ни на Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., а ние ще се погрижим тя да достигне до всички наши читатели.

Брифингите на НОЩ спряха. Каква е оценката ви за тях?

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
  • Публикуването на коментара е спряно.
    ХЕИ · преди 8 месеца
    Ало, РЗИ Габрово, това отделение защо не е затвотрено? Отгояаря ли на санитарно-хигиенните изисквания?
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up