Събота, Февруари 22, 2020

Ще бъде открито ново звено за психологична и немедицинска грижа в Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания.
По този начин психолозите ще могат да помагат както на пациентите, така и на медицинския персонал, съобщават от лечебното заведение.
На 29.08.2019 г., четвъртък, в 11:00 часа в заседателната зала на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания ще бъде представена новата структура.

hematologyhospital bg

Дейността й ще бъде ориентирана към две групи, пациенти и служители на болницата.
Напълно безплатно пациентите и техните семейства ще могат да осъществяват индивидуални консултативни срещи със специалисти психолози.
Освен това ще им бъде предоставено психотерапевтично проследяване по време на лечението. Предвижда се и сформирането на групи за емоционална подкрепа.

 Новато звено ще осъществява и консултиране на медицинските екипи в комуникацията им с пациентите, както и превенция на бърн аут синдрома.
Ще бъдат провеждани т. нар. Балинт групи, в които се работи с емоционалните реакции на медицинските специалисти при практикуването на тяхната професия.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up