Сряда, Декември 02, 2020

Ново поколение пациентен монитор и три инфузионни помни получи клиниката по детска хирургия в болницата. Дарението направиха от сдружение "Аз Вярвам и Помагам" като средствата са събрани от рециклиране на пластмасови капачки.

Апаратите са особенно важни за отделението. Чрез тях ще се осъществяват венозни вливания на водносолеви разтвори , като технологията дава възможност за прецизиране на скоростта, времето и обема на вливанията. 

"Този апарат има възможност за проследяване на жизнените процеси на деца от 0 часа до 18-годишна възраст и е адски полезен за нашата работа, защото в ранния следоперативен период, силно недоносените дечица имат нужда от много прецизен контрол на тяхното състояние, на кръвното налягане, на газовете в кръвта", сподели д-р Христов.

 В обхвата на детската хирургия попадат вродени заболявания, травми, възпалителни процеси и други.

От сдружението са избрали да дарят техниката на лечебното заведение, защото до него имат достъп огромен брой пациенти.

Председателят на варненското дружество Владислав Николов съобщи, че до момента са събрали и предали за рециклиране повече от 91 000 кг. капачки. Дарили са 11 медицински апарата.

Благотворителната кампания продължава,
Следващото масово събиране на капачки ще бъде на 28 септември 2019-а пред катедралния храм „Св. Успение Богородично"  във Варна.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up