Петък, Август 23, 2019

darenie

 

 

 

Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ получи дарение линейка от Малтийския орден в България.

Щедрият подарък е дело на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта.

Тържественият ритуал пред главния вход на болницата започна с освещаване на линейката от отец Лъчезар от храма „Покров Богородичен“.

Той благослови и се помоли за здравето на всички, ползващи линейката – болни и здравни специалисти.

„Тази линейка е по-различна. Това е един автомобил, който позволява много бързо придвижване. Това ще бъде възможност за бърза реакция, така че в рамките на 20 минути да може да се отиде, например, до Кръвния център да се вземе кръвни продукти и да бъдат върнати обратно. Придвижване на екипите, които, знаете, че по всяко време на денонощието понякога се налага да бъде докаран екип“, каза проф. Асен Балтов, директорът на Пирогов.

„Следващите ни стъпки ще бъдат обмен на медицински кадри, лекари, които от болница „Пирогов“ ще отидат в Италия, да обменят опит със своите колеги, да научат нови технологии, което на реципрочен принцип е същото и за италиански лекари, които подкрепяни от нашия Орден, ще дойдат тук“, каза Иван Ганчев, ръководител на ордена в България.

Снимка: труд

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up