Петък, Септември 20, 2019

 „В родилното отделение колегите дават живот на бебетата, а ние се борим за него”. С тези думи началникът на отделението по неонатология на МБАЛ “Света Анна - Варна” д-р Миглена Маринова даде началото на вълнуващ празник по случай 10-ия рожден ден на сектора за обгрижване на най-малките пациенти в спешната болница на Североизточна България.
Създаденото през 2009 г отделение по неонатология посрещна празника с успешно обгрижени почти 18 000 бебета, от които 686 - недоносени.

991 ratio otdelenieto po neonatologiia v mbal sveta anna varna otpraznuva 10

Само от началото на 2019-а новородените са 736.

Акушер-гинеколог от Варна стана първи в класацията „Достойните лекари“

През последните три години отделението разполага и с интензивен сектор, в който се прилагат високотехнологични методи на лечение и най-висшият пилотаж в неонатологията - апаратна вентилация с приложение на сърфактант-терапия.

Пред ръководството на болницата в лицето на изпълнителния директор д-р Красимир Петров, председателя на ПК по здравеопазване в Общинския съвет на Варна доц. Антоанета Цветкова, лекари, сестри, акушерки и малки пациенти на отделението д-р Маринова с благодарност награди с почетни грамоти доайена в неонатологията д-р Иванка Стоянова, д-р Мариянка Димова, първата старша сестра на отделението Савова, акушерката Антоанета Трендафилова и домакинът на отделението Хубавинка Вълчева.
На рожден ден - с торта и много подаръци, бяха зарадвани малките пациенти на отделението, доведени от благодарните родители.

По-рано тази година в кампанията за „Болница на 2019 година“ бе избрана именно МБАЛ ”Света Анна - Варна”

991 ratio otdelenieto po neonatologiia v mbal sveta anna varna otpraznuva 10 1

снимка: МБАЛ Света Анна Варна

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up