Събота, Август 17, 2019

Спешното отделение на Ямболската областна болница страда от постоянна липса на лекари и санитари.

Основните причини са лошите условия и недостатъчното заплащане, както и ежедневната агресия от страна на пациенти.

Четирима лекари на пълен щат и двама на половин работят в Спешното отделение, но това не е достатъчно, категорична е д-р Нели Влахова, началник на отделението.

"При условие, че трябва да сме 6 на цял щат, допълнително някои колеги дават дежурства и имаме недостиг на допълнителен персонал санитари".

Д-р Валентин Вълчев от 18 години работи в Спешното отделение: "Това Спешно отделение, както и много други спешни отделения в страната, по никакъв начин не отговаря на критериите за Спешни отделения".

"И аз само искам да вметна за натовареността на отделението. През Спешно отделението за месец преминават толкова пациенти, колкото през цялата болницата", допълни д-р Нели Влахова.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up