Събота, Август 17, 2019

modomcertНай-голямата акушеро-гинекологична болница у нас „Майчин дом" вече е сертифициран референтен център за Балканските държави за прилагането на най-съвременната технология за ранен скрининг на рак на гърдата.

Във Варшава, трима български лекари обсъдиха напредъка и приложението на метода заедно с медицински специалисти от цял свят.
Технологията за ранната диагностика на рака на млечната жлеза Braster е полска научна разработка.
Тя се основава на контактна термография с течни кристали.


Изследването отнема няколко минути, а резултатите се анализират от изкуствен интелект.
Taка могат да бъдат откривани и наблюдавани образувания в млечната жлеза с размер от едва 3 мм. 

Болницата вече получи и сертификат да анализира и провежда консултации, както и да дава експертни становища по резултатите от изследванията, направени във всички балкански страни.

Полските професори предлагат този методът да бъде въведен като златен стандарт в изследването на рака на гърдата заедно с ехография на млечна жлеза. Според тях изследването в комбинация от двата метода има изключително висока диагностична стойност.

Иновативната технология беше въведена  в "Майчин дом" през ноември 2018 година . 
За по-малко от 6 месеца са проведени повече от 1 000 изследвания с нея.
Методът вече се ползва в болници и медицински центрове в Пловдив, Варна, Стара Загора, Кърджали и Смолян.

Освен у нас технологията се прилага във Франция, Чехия, Унгария, Полша, Украйна, Русия, Китай, Индия, Япония, Южна Африка, Мексико, Бразилия, Чили и Перу. В момента тече процедурата по регистриране на технологията пред Федералната Агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA).

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up