Събота, Август 17, 2019

boln koridorНа последното си заседание общинските съветници от Комисията по здравеопазването към Община Варна взеха решение да се пристъпи към обстоен експертен анализ за състоянието на Очната болница, който трябва да бъде готов в най-кратки срокове, съобщи БНР. Екип от експерти, посочени от Община Варна и Медицинския университет ще направят одит и оценка на сградата и на земята под нея. Те трябва да определят също колко средства са необходими за цялостен ремонт на болницата, за да придобие тя нов облик и да стане привлекателна за пациентите. На базата на този анализ ще се вземе решение какви стъпки ще бъдат предприети в бъдеще за статута и развитието на лечебното заведение.

Според доклада на новия управител проф. Христина Групчева причините за тежката ситуация се коренят в намаляването на оборотите по клиничните пътеки с 25%, напускането на водещи специалисти и недобрата организация на работа.

 Проф. Групчева изрази мнение, че ще са необходими минимум 5 млн. лв. за обновяването на сградата, в която се обучават и студенти от Медицинския университет. Според нея е много важно също така да се организира Медицински съвет, какъвто не е правен от 7 години, да се покрият дълговете към доставчици и да бъде закупена нова апаратура.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up