Събота, Август 17, 2019

pdediatryЛекарите от столичната детска болница „проф. Иван Митев” изразиха недоволство от проведената вчера среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, който им обещал окончателно решаване на проблемите след изграждаме на нова детска болница. До тогава болницата щяла да получи допълнителна субсидия и щели също да се водят разговори с НЗОК за облекчаване на лимитите и повишаване на цените на клиничните пътеки. Педиатрите сравниха отговора на Ананиев с култова фраза от стар филм – „тате ще ми купи колело, ама друг път”.
Съсловните организации на лекарите (БЛС) и на сестрите (БАПЗГ) до този момент не са изразили мнение дали подкрепят протестите или не.
Позиция нямат и синдикатите, въпреки, че основното искане на протестиращите е за по-високи заплати, поне до нивата на договорените с Колективни трудов договор.
То и няма как да имат, след като са малко или повече отговорни за условията на работа на педиатрите, бидейки участници в подписването на Националния рамков договор.
Тъй като голяма част от исканията на протестиращите са за болницата в която работят, не е ясно дали те се подкрепят от педиатрите от други болници в София и страната.
НЗОК също не е изразила становище дали ще изпълни исканията за премахване на лимитите и за увеличение на ценните на пътеките.
Днес в 11 часа, педиатрите ще протестират ефективно пред сградата на министерството на здравеопазването.
Още можете да видите във видеото на Нова ТВ:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up