Събота, Август 17, 2019

boln koridorИнициативен комитет от медици и служители от Специализираната болница по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" в София ще се срещне с министъра на здравеопазването в 13 часа, за да представи проблемите на болницата. Ако не се стигне до решение, медиците готвят протест пред болницата в четвъртък от 11 часа, съобщи БНР.

От болницата обявиха петиция с три искания, които според протестиращите отразяват основните проблеми на лечебното заведение и съдържат предложения за решението им.

 

На първо място медиците настояват за специален статут на Детската болница и финансиране, което да не налага тя да бъде търговско дружество. Според тях по този начин лечебното заведения няма да бъде зависимо от Здравната каса, ще има възможност за модернизиране на апаратурата и най-вече диагностична и терапевтична свобода.

Второто искане е за отпадане на лимитите при хоспитализациите на децата. Така ще се спре връщането на болни, на които е необходимо болнично лечение, ще бъде намалено на времето на изчакване за планов прием.

Третото искане, посочено в петицията, е достойно заплащане на труда на персонала.

„Освен адекватно заплащане на наличните специалисти, ще има възможност да се привлекат нови и способни хора, с което да се повиши качеството на медицинската услуга“, категорични са от Детската болница.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up