Сряда, Юни 03, 2020

boln koridorОперационните сестри в МБАЛ-Добрич са подали молби за напускане, което означава, че след 25 март, когато изтича срокът на предизвестията им, хирургичната дейност на лечебното заведение може да спре, съобщи dariknews.bg. Това ще се случи, ако не се приеме искането им за по-високи възнаграждения.

Според лекари от болницата опасносттта операционните да останат без сестри е напълно реална и поставя в риск работата на няколко отделения - хирургичното, неврохирургията, ортопедията.

 „Ръководството на болницата води конструктивни разговори и прави всичко възможно, за да намери компромисен вариант, който да удовлетворява и двете страни”, обясни изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Светозар Байчев. По думите му операционните сестри са поставили искане за основно възнаграждение от две минимални работни заплати, или 1020 лева, което на практика означава, че то ще бъде по-високо от заплатите на някои лекари, а в същото време увеличение в такъв размер би било в противоречие със спазването на правилата за финаносвата дисциплина.

Директорът на добричката болница смята, че въпреки всичко проблемът с операционните сестри е разрешим. Той обясни, че предвид разкриването на нов частен санаториум в курорта „Албена“, лечебното заведение ще положи всички усилия, за да задържи кадрите си.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up