Вторник, Юли 23, 2019

Болници

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие. Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията.

"Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1 280", коментира той пред БНР.

За първата половин година общинската болница в Дупница е с печалба от 526 278 лв., обяви прокуристът на здравното заведение Мария Иванова.

Само преди 3 години болницата беше пред фалит - наложи се прибягване до банков кредит от 1 мил. лева, по който гарант е общината. Състоянието на болницата ще се обсъжда на заседанието на общинския съвет в петък.

За една година в Сектора по инванзивна кардиология в смолянската болница са преминали над 1415 пациенти, а в България лаборатория с над 1000 пациента на година се води за много сериозно работеща. Това каза д-р Николай Илиев на пресконференция по повод една година от откриването на Сектора. Доктор Илиев е един от двамата инванзивни кардиолози в Смолян. "Аз съм от този град и отдавна си давам сметка, колко необходима беше структурата за хората, които живеят тук и благодаря на д-р Даниела Дариткова, на директора на болницата д-р Даракчиев, на общината и областта, които подкрепиха инициативата. Успяхме да помогнем на страшно много хора, каккто и на млади хора в активна работна възраст, които след месец се връщат на работа и са пълноценни и активни.

darenie

 

 

 

Университетската болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ получи дарение линейка от Малтийския орден в България.

Щедрият подарък е дело на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта.

Тържественият ритуал пред главния вход на болницата започна с освещаване на линейката от отец Лъчезар от храма „Покров Богородичен“.

Той благослови и се помоли за здравето на всички, ползващи линейката – болни и здравни специалисти.

Кампания за безплатни прегледи стартира в Медицински център „Свети Пантелеймон“, съобщава д-р Константин Сапунджиев, управител на МБАЛ „Свети Пантелеймон“-Пловдив.

Целта на инициативата е превенция и диагностика на хирургичните и гастроентерологичните заболявания.

УМБАЛ „Св. Марина“ ще отбележи патронния си празник днес, съобщиха от Медицински университет – Варна. Днес е празника на св. велико мъченица Марина. Тържественото отбелязване ще се проведе в парка пред южния вход на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна от 17.00 часа.

Най-модерните технологии в сферата на хемодиализта са вече в Бургас.
Този юли в града отваря врати специализиран медицински център NephroLife.
Откриването на клиниката ще бъде то 12.00 часа на 19 юли.

Mинистърът на здравеопазването  подписа решение за откриване на обществена поръчка за изграждане на Национална многопрофилна детска болница.

Крайният срок за подаване на офертите е до 20.08.2019 г., 17.30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден – 21.08.2019 г. в сградата на МЗ.

Здравното министерство получи писмо от Специализираната болница за детска церебрална парализа (СБРДЦП "Света София").
От лечебното заведение алармират, че нямат средства дза ремонт на високоспециализираните роботи за рехабилитация, които са се повредили.
От болницата настояват да се увеличи цената на клиничната пътека за детска церебрална парализа, каза пред БНР доц. Иван Чавдаров, директор на лечебното заведение.

Log in or Sign up