Понеделник, Октомври 26, 2020
Хората предпочитат мобилни аптеки пред автомати за лекарства

Правителството прие решение за финансово подпомагане на фирма, която да постави автомати за лекарства, което решение два дни по-късно беше отменено. Проблемът с достъпа до лекарства в малките населени места си съществува. В 17 общини няма нито една аптека, а в 106 броят на аптеките е по-малък от 3. Това принуждава хората дори за най-обикновени лекарства и консумативи да пътуват десетки километри.

Попитахме читателите на нашия сайт, какво трябва да се направи, за да се осигурят лекарства в малките населени места?
Най-много гласове 106 (29% от всички) са дадени за мобилни аптеки. Според 84 души (23%) трябва да се разреши на личните лекари да продават лекарства. 10 души(3%) са дали гласа си за доставка на лекарства чрез Интернет, а 17 души (5%) са подкрепили решението за поставяне на автомати за лекарства. Според 51 души (14%) от анкетираните проблемът ще се реши, ако се разреши на помощник фармацевтите да откриват аптеки. 22% от анкетираните са най-либерално настроени и смятат, че трябва да се разрешат всичко изброени форми. На противоположното мнение са 5% от анкетираните, които смята, че нищо не трябва да се променя.
Анкетата е проведена в периода 30 септември-16 октомври и в нея са участвали 369 души, като участниците са можели да гласуват повече от един път.

Абонамент за седмичния ни бюлетин!
captcha 
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up