Четвъртък, Декември 03, 2020
Спират от продажбата още едно лекарство за хипертония

Фирма Майлан ЕООД временно спира продажбите на лекарственият продукт Олмесартан филмирани таблетки 40мг/12,5мг.Х30. с международно непатентно наименование Олмесартан медоксомил хидрохлоротиазид.
Олмесартан на фирма Майлан съдържа две активни съставки, Олмесартан медоксомил е

от групата лекарства, наречени ангиотензин II-рецепторни антагонисти. Той понижава кръвното налягане чрез отпускане на кръвоносните съдове.
Хидрохлоротиазид е от групата лекарства, наречени тиазидни диуретици (“отводняващи таблетки”). Той понижава кръвното налягане, като помага на организма да отдели допълнителното количество течност, като прави така, че бъбреците да отделят повече урина. Комбинираният лекарствен продукт се прилага по лекарско предписание, в случаите когато лечение само с Олместран не дава желания резултат.
Продуктът се спира от продажба считано от 13.01.2020г., заради недостатъчно производство и забавяне в продажбите.
В края на миналата година, поради изчерпване на количествата, временно бяха спрени още три лекарства за високо кръвно налягане: Ирпрезид, Разолтан и Олместа, производството, на които все още не възстановено.

Подкрепяте ли затварянето на страната(локдаун) заради Ковид?
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Страти Дтратиев · преди 9 месеца
  Това е резултат от рапортуваното му канцерогенно действие , потулено в ИАЛ
 • Публикуването на коментара е спряно.
  expert-o · преди 10 месеца
  Нашите политици са най-тъпите на света. Те принуждават фирмите да регистрират ниски цени на лекарствата и фирмите бягат, защото си подбиват пазара в цяла Европа. Умните политици не се интересуват от регистрираната цена. Фирмоите в тези държаи регистрират високи цени, а фондовете договарят закупуване на много по-ниски от регистрираните. Така регистрираната цена в България е по-ниска от тази напр. във Великобритания, но Британската здравна служба ги купва на много по ниска цена, често в пъти по-ниска, отколкото нашата НЗОК.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Insider · преди 10 месеца
  Това е в резултат на натиска върху фирмите които продават лекатрства на българския пазар да правят "отстъпки" на НЗОК по много погрешна схема. А като резултат в България някои медикаменти са по-скъпи от същiте медикаменти в съседните държави. Също така се измислят нови режими за получаване на лекарства, които умишлено препятстват достъпа на болните до тях.
  До 2019 год. над 1300 медикамента са "напуснали" България. Само може да се предполага в чий интерес се прави това!
 • Публикуването на коментара е спряно.
  Мишел · преди 10 месеца
  Тази тенденция върви от от много години, благодарение на т.н. здравеомазна политика на всяко следващо уж демократично правителство!Изчезват животоподдържащи и жинотоспасяващи лекарства! Водещи фирми заличават цени и преустановяват вноса на оригинални продукти!Темата е дълга!
  С удоволствие ще поговорим за нея, ако има желание и интерес!
  Бъди все такава неуморна борбена чаровница, Ани Бонева!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up