Понеделник, Юли 13, 2020

Осакатената аптечна мрежа в България  поддържа този си имидж безпардонно и целеустремено.

По-рано ви разказахме как Ценовия натиск върху фармацевтичните компании от страна на държавата лишава българските пациенти от спокойствието да се лекуват системно.


no more pillsРезохин все още не е наличен, алармират от Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България.
Ревматологично болните, които се лекуват системно с Резохин, продължават да търсят лекарството извън страната.
А Плакенил - дургото лекарство, което може да се прилага при тези пациенти, все още не е регистрирано у нас.

Медикаментите струват около 8 лева, което не би трябвало да представлява финансова пречка за осигуряването им от страна на държавата.

Каква може да е причината за липсата на лекарства за ревматологично болните у нас ? ?

Може би компанията производител има лични причини, не одобрява държавата ни като такава и решава да лиши хората й от медикамента?
Нищо подобно - Санофи , производителя на Плакенил има регистрирани лекарства на нашия пазар, както и Байер, който продава Резохин.

Безучастието на държвната власт обаче, ни подксазва, че именно тя лимитира достъпа и влошава условията за лечение на българите, които трябва да обслужва.

Пациентите у нас, които се лекуват с Резохин са повече от 4 хиляди, според НЗОК.

Управлението на лекарствата в България ни помага да разберем приоритетите на държавната власт, на моралния й капацитет и на ефективността й, но не можем да установим какъв е смисълът от настоящото управление, като полза за не-власт имащите?

Между другото, тези медикаменти са анти-маларици.

Нужно ли е да избухне епидемия от малария в България, за да отрезнее лекарствената ни политика?

По информация от колеги страните, в които може да бъде намерен Резохин са Италия, Германия, Португалия и Австрия. Консултирайте се с вашия лекар за аналози на конкурентни компании, които биха могли да се намерят в съседни на нашата държави.


Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up