Четвъртък, Май 23, 2019

deza medikПред закриване е Детското отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник, алармира нейният директор д-р Анатоли Митов, цитиран от БТА. Десет педиатри са напуснали отделението през последните години, като повечето от тях са предпочели да станат общопрактикуващи лекари. Затова болницата спешно търси педиатри.

 

По думите на д-р Митов ситуацията е станала особено критична, след като заради прекомерна натовареност предупреждение за напускане е подала и завеждащата на отделението.

Сега всеки ден след 17 ч. и в събота и неделя децата в миньорския град биват преглеждани в неотложния кабинет или в спешното отделение, където няма педиатър.

Според д-р Митов в Пернишка област има 17 лекари със специалност по педиатрия, те обаче печелят много повече като джипита и не желаят да дават дежурства в Детското отделение. Още през януари директорът на пернишката болница призова детските лекари да се организират в педиатрична практика и да се включат в прегледите на децата нощем и в почивните и празнични дни. Само двама лекари обаче са откликнали на призива.

Д-р Митов обясни, че отделението е ремонтирано и разполага с отлична материална база, в него работят висококвалифицирани медицински сестри. През миналата година оттам са преминали 6 291 малки пациенти, отчитат от областната болница.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up