Сряда, Септември 30, 2020

direktor VrДесетки лекари, медицински сестри и санитари от Многопрофилната болница за активно лечение "Хр. Ботев" във Враца протестираха тази сутрин пред лечебното заведение заради забавени заплати. Работещите в болницата не са получили заплатите си за месец май, а предстои да получат аванс от трудовите си възнаграждения за юни. Според медиците продължава да няма яснота за бъдещето на лечебното заведение, което продължава да е със запорирани сметки заради дългове от близо 20 милиона лева.

Протестиращите настояват държавата да поеме отговорност като принципал на лечебното заведение, в което има повече от 70% акционерно участие.
"Нямаме заплата за май и аванс за юни. Явно винаги на датите на плащане ще трябва да излизаме, защото по друг начин не става", заяви участник в протеста.
"Никой не дава отговор на въпроса какво се случва, защо отново не се превеждат заплатите и това изнервя хората, и това ги кара да излязат навън, защото явно се прави нещо фиктивно по инициатива на държавата, минава Европредседателството и всичко свършва", каза друг протестиращ.

Протестът беше мирен и без да нарушава работата на лечебното заведение. Новият директор на болницата Евгени Любенов обаче не слезе при протестиращите и те се събраха пред кабинета му. Наложило се е журналисти от "Зов нюз" да го поканят да се запознае с персонала си, защото се оказало, че от назначението си той не е мърдал от кабинета си, информират от регионалната медия.

Вижте повече подробности във видеото:

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up