Понеделник, Март 30, 2020

feldsherУправителният съвет на Сдружението на фелдшерите в България (СМФБМБ) е взел решение за започване на процедура за пререгистрация и промяна на името на формацията им, което е продиктувано от необходимостта за синхронизиране с актуалното българско законодателство. От сдружението информират още, че стартира втори етап от съдебни процеси, водени в защита правата на фелдшерите у нас, като ще бъде депозирана жалба срещу институциите на България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

От 11 до 30 юни започва кампания за набиране на средства за адвокати и за стартиране на съдебните процеси в европейските съдебни институции, като стойността на вноската е 100 лв. При положително развитие на процесите ще се ползват само професионалистите, дали средства за воденето им. За членове на сдружението ще се смятат само фелдшерите или лекарските асистенти, които са участвали в предходна дарителска кампания, а със защита от страна на организацията и с дивиденти от дейността ще се ползват само членовете на сдружението. Даренията трябва да бъдат на стойност не по-малка от 30 лв., става ясно още от съобщението на Управителния съвет.
Действията ще бъдат предприети следвайки принципите и каузата на Сдружението на медицинските фелдшери бакалаври по медицина в България за запазване на професията „Фелдшер – лекарски асистент“ и просперитет на практикуващите я.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up