Събота, Юни 06, 2020

AnanievMSМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че няма да се прекратяват договори с лечебни заведения заради новоприетата Национална здравна карта, съобщават от novini.bg. Документът е с едногодишен срок на действие.
"Нова здравна политика ще се формира с новия здравноосигурителен модел, който ще бъде изработен до края на юни", каза министър Ананиев.
По думите му следващата година ще се изработи нова здравна карта.
"В документа, приет днес от Министерския съвет, са добавени нови 608 легла за активно лечение към първоначално предложените 32 873. При 75% използваемост със сигурност се гарантира нивото на хоспитализациите от миналата година", увери здравният министър.

Той отново подчерта, че финансирането на лечебни заведения е на база извършена дейност, а не за брой легла, и добави, че пациенти няма да бъдат връщани от лечебните заведения.
По повод изказването на премиера Бойко Борисов, свързано с корупция в здравеопазването, министър Ананиев коментира, че средствата, разпределяни от НЗОК, не се използват по най-ефективния начин и ръководствата на някои лечебни заведения имат немного добри практики.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up