Понеделник, Юли 13, 2020

СпартанТежко болен 16-годишен пациент транспортираха спешно в Германия със самолет от състава на Военновъздушните сили. Екипаж на самолет „Спартан” от състава на транспортна авиационна група - Враждебна транспортира снощи детето за провеждане на спешно лечение в Германия, съобщават от БНТ. Полетът беше по маршрут София – Франкфурт – София и се извърши по заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов след молба на директора на център „Фонд за лечение на деца”. 16-годишният пациент, придружен от неговата майка, е настанен за лечение в Детската онкохематология в германския град Гисен.

Момчето е с диагноза „Остра миелоидна левкимия”, с тежък рецидив на заболяването. За продължаване на лечението в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен е насочено от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични заболявания в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“.
Командир на екипажа на самолета „Спартан” е капитан Николай Георгиев, помощник-командир - майор Пламен Дончев и бордови инженер - капитан Пламен Пехливанов. За лечението в германското лечебно заведение детето е осигурено финансово от Център „Фонд за лечение на деца“ към Министерството на здравеопазването и от НЗОК.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up