Четвъртък, Ноември 14, 2019

ambul gunВ интервю за радио Дарик, по повод насилието над медици, политологът Васил Гарнизов - преподавател в Нов български университет, предложи да се въоръжат медиците, като крайна мярка за противопооставяне на насилието. Според него агресията, като форма на поведение е станала правило и се възпитава от най-ранна детска възраст, а обществото ни е все по-варварско. Гарнизов сподели, че се е ужасявал, когато съпругата му, която е лекар, преди години, бидейки бременна, е ходила на адреси през нощта и не рядко е попадала на пияни и агресивни хора.

Според политолога, ако пациентът знае, че медикът е въоръжен, това ще  изиграе възпираща роля за агресорите. Болниците също така трябвало да засилят охраната си, а ако МВР не може да осигури достатъчно, могат да си наемат охранители.
Гарнизов предложи след достатъчно дълго време, да се организира публичен дебат с участието на пострадалата д-р Гагова и мъжът, нанесъл побоя. Това би намалило психологическата травма, както у самите участници, така и в обществото.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up