Събота, Юли 04, 2020

От четвъртък започват ефективни стачни действия на медицинските сестри от видинската болница „Св. Петка", заради ниските заплати, които все още не са увеличени въпреки обявените мерки.

„Нашите искания не са се променили, защото нито едно от тях до момента не е изпълнено. Ние протестираме мирно вече почти три месеца. Не бяхме чути“, каза медицинската сестра Диана Богомилов.

„Искаме да ни дадат това, което сме си заработили, за да можем да съществуваме и функционираме нормално. В момента възнагражденията, които получаваме не ни го позволяват. Получаваме 580 лева, в тази болница 610 лева са най-високите заплати", допълни тя.

„Общо сме 200 медицински специалиста, като около 56-60 вече от тях са в пенсионна възраст", каза още Богомилова.

Припомняме, че в отговор на депутатски въпрос, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че възнагражденията по трудов договор се изплащат навреме, но действително на се разпределя ДМС, тъй като възможностите на лечебното заведение са ограничение. Той подчертава, че се надява с новата методика за разпределяне на финансовия ресурс за възнаграждения да се постигне баланс между възможностите и заплатите.

Още по темата вижте във видеото:

Източник: нова

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up