Събота, Юли 11, 2020

ЗTELKдравейте. Искам да изпратя жалба до НЕЛК по повод на решение на ТЕЛК от 10.02.2016г. Решението е за преосвидетелстване, в което от 54% инвалидност, процентът ми пада на 48. Мисля, че съм ощетена в процентите. Имам микроаденом на хипофизата, за който в предишното решение на ТЕЛК имам процент. Сега в новото решение не ми дават никакъв процент, а съм приложила нов ядрено-магнитен резонанс, който ако се сравни с предишния се вижда,

че имам нарастване на микроаденома 2мм. и на кистата до него с 0.5мм. Също така съм приложила и изследване на периферното зрение, което е ново и се прави при наличие на микроаденом на хипофизата, от което също се вижда, че заради аденома имам концентрирано стеснение на зрителното поле. Това също не е отразено в новото решение. Също така съм приложила и изследване на периферното зрение, което е ново и се прави при наличие на микроаденом на хипофизата, от което също се вижда, че заради аденома имам концентрирано стеснение на зрителното поле. Това също не е отразено в новото решение.
Здравейте,

В част IX, раздел пет са посочени процентите, които се дават при различните хипофизарни нарушения. Там няма записан текст, че не се дават проценти при липса хормонално неактивен микроаденом на хипофизата. Нищо не пречи да подадете жалба до НЕЛК и да обжалвате решението на ТЕЛК. В жалбата си относно решението опишете състоянието си, така както до нас. Можете да приложите и копие от старото си ТЕЛК решение. Също така можете да приложите и документите от последните ви прегледи, относно дископатията, шийната сподлизоа и опишете в жалбата си, че не са отразени в ТЕЛК решението Ви. При заболявания, по които ТЕЛК не се е произнесла и са съществували към момента на постановяване на експертното решение, НЕЛК отменя и връща експертното решение на ТЕЛК за ново произнасяне.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up