Събота, Септември 21, 2019

5000 лева ще получи победителят в конкурса за иновация спасила живот. Кандидатстването за вторите годишни награди за иновации и добри практики в здравния сектор започва от днес и ще продължи до 15 октомври. Конкурсът е организиран от в. „Капитал“ и биофармацевтичната компания АбВи, като най-добрите проекти ще бъдат отличени по време на Шестата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“, която ще се проведе на 12 ноември. 

Участие в конкурса могат да вземат както физически, така и юридически лица и няма ограничение в броя на проектите, които всеки може да подаде. Най-високо ще бъдат оценени проектите, които демонстрират внедряването на иновация или добра практика, която до момента не е била реализирана у нас. Трябва обаче да са ясни ползите за пациентите и как дадената практика е подобрила или спасила техния живот.

 

В конкурса могат да участват представители на здравните институции в България, лекари и професионалисти по здравни грижи, както и техни сдружения, журналисти, пациенти и пациентски организации, технологични компании, новатори и изследователи. Журито се състои от представители на всички здравни институции, пациентски организации, директори на най-големите болници, медицински и фармацевтични сдружения.

Участието в конкурса е безплатно, като може да се участва с операции, терапевтични подходи, проекти, комуникационни кампании, дигитални проекти, изследвания, добри практики. Според критерии, инициативата да е вече приключила или вече да е в ход, но да има видими и измерими резултати от нея, да спасява или подобрява значително качеството на живот на българските пациенти и да може да бъде повторена.

Победителят в конкурса ще получи награда от 5000 лева, а за второ и трето място сумите са съответно 3000 лева и 2000 лева. Ще бъде присъдена и специална награда за проект на пациентска организация, която е на стойност 1000 лева, още толкова ще получи и носителят на приза „Дигитално здравеопазване“.

Източник: Skener

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up