Сряда, Август 05, 2020

Стартира нова кампания за безплатно измерване на артериалното налягане във Второ кардиологично отделение на „УМБАЛ-Пловдив“. Тя ще се проведе на 18 юни от 12 ч. до 13,30 ч. на 13 етаж.

През периона на инициативата пациентите ще имат възмост да получат и индивидуални консултации в посока правилен диетичен и двигателен режим. Храненето при пациенти с хипертония, дислипидемия и хиперурикемия. След прегледите пациентите ще получат листовки със съвети как да подбират и комбинират храните, за да живеят здравословно.

На 17 май в Световния ден за борба с хипертонията се проведе 1-та кампания за безплатно измерване на артериалното налягане, която предизвика огромен интерес.

„Без нито едно изключение стойностите на артериалното налягане на пациентите не бяха референтни“, посочи началникът на отделението д-р Боряна Чомпалова.

Коментирана е назначената терапия, а при някои от болните тя е била оптимизирана.

„И до момента в отделението продължават да звънят пациенти и да търсят помощ по повод сърдечно-съдови заболявания, голяма част от тях са диабетици“, посочиха специалисти от Втора кардиология в УМБАЛ-Пловдив (бул. България 234, ет.13).

Това и причината за стартиране на нова кампания, с която ще могат да бъдат полезни на хората.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up