Вторник, Октомври 27, 2020

Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ ще провежда безплатен скрининг за рак и докрочествени заболявания на гърдата. Кампанията е безсрочна, а прегледите и консултациите ще бъдат всеки вторник и четвъртък, без предварително записване, от 12:00 до 13:30 ч. в кабинета на доц. д-р Ваня Узунова на 11-ия етаж на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, западно крило на сградата на болницата.

Доц. Узунова е лекар-хирург с две специалности – „Обща хирургия“ и „Гръдна хирургия“, има и защитена дисертация за заболяванията на млечната жлеза. Специализирала е във Франция и САЩ. Идеята й за този скрининг се ражда след поредица от случаи на млади жени, под 30 години, които се обръщат към нея в период, когато коварната болест е била в много напреднал стадий.

Според нея всяка жена в полово зряла възраст трябва да прави профилактични прегледи при хирург мамолог. След като прегледа пациентката той ще определи какви образни изследвания трябва да бъдат направени – мамографски, ехографски и др., както и дали има необходимост от хирургично лечение или наблюдение.

Ракът на гърдата е на първо място по заболеваемост от онкологични болести при жените, но именно млечната жлеза е органът, при който туморът може да бъде открит още в самото начало на появата му. На практика ранното диагностициране определя и пълното излекуване, категорична е доц. Узунова.

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.
 • Публикуването на коментара е спряно.
  пострадали от Узунов · преди 1 години
  Измамницата Ваня Узунова, си търси пациенти за операция с тези прегледи! На всички е ясно, че тази жена праща на операция всяка втора жена която премине през кабинета и!
  През " Уж благородни кампании " същата търси източване на пари през здравна каса!
  Момичета и жени се пращат на операция още от вратата и последващи мнения доказват, че те не са имали нужда от такава!
  Срещу въпросната Узунова, има жалби в деловодството на Умбал " Св. Георги " Пловдив, но същите нехаят.
  Бягайте далеч от нея!
Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up