Събота, Септември 21, 2019

В Плевен отваря „ Работилничка за деца“. Малките ученици от начално училище “Христо Ботев“ сами ще приготвят здравословна храна за превенция на диабета. Инициативата е подкрепена от Детския диабетен център към Университетска болница „Д-р Георги Странски“. Децата ще приготвят здравословни бонбони.

Сиана Лиакова сподели: "Трябва да ядем зеленчуци, плодове. Примерно както някои деца с наднормено тегло, както аз бях малко по-дебеличка в първи клас, почнах да ям чипсове, дюнери, вафли, тортички и сухи пасти."

Теодора Маринова е във втори клас. "Когато разбрах, че ще има такава работилничка първото, което ми хрумна, е винаги да готвя с натурални продукти. Примерно плодове - ябълки, круши, ягоди, защото другите сладки неща като пасти са много по-вредни, отколкото да вземеш един плод и да го изядеш просто ей така."

Ученикът Валентин Христов разказа още: "Мама не ми слага много често вредни работи, някой път солети най-много. Най-много сандвичи ми прави. Днес ядох сандвич с краставичка, кашкавалче и отделно яйце имаше варено. Даже много често си режа вкъщи и си ям - домати, моркови, краставици."

Със съвети в работилничката ще се включат доц. д-р Чайка Петрова и д-р Ирина Халваджиян, които ще помогнат на децата и техните семейства да приготвят здравословна храна.

Повече информация чуйте в аудио записа:

 Източник: бнр

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. За повече информация, относно тарифите и рекламните формати, свържете се с нас на телефон: 0885 815 108. Ако сте станали свидетел на събитие, което смятате, че трябва да стане обществено достояние, изпратете ни новината на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  Дарения за някоя от нашите каузи, можете да направите от тук. Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Log in or Sign up